Urban Gorillas

over de stichting Reserveer uw kaartjes

Het doel van Stichting Urban Gorillas – dat in 2012 is opgericht – is om met abstract en experimenteel theater niet alleen vakpubliek te bereiken, maar juist een publiek op te bouwen dat (nog) geen ervaring heeft met hedendaags theater. Niet alleen als kijker, maar ook als deelnemer. Door te werken met project begeleidende workshops, transparante werkprocessen en de inbedding van nagesprekken laat de stichting veel mensen op een laagdrempelige manier kennis maken met theater.

Een eerder project van de stichting is Een Engel in Nieuw-West (2013). Samen met de buurt zochten theatermakers Anne Rooschüz en Andreas Bachmair antwoorden op de vraag: Waar wordt jij gelukkig van? Ze maakten een unieke theatervoorstelling in de buitenlucht waar ruim 100 buurtbewoners bij betrokken waren.

Het publiek zat op een oude SRV-wagen die is omgebouwd tot tribune en reed stapvoets door een stukje verborgen Slotermeer terwijl het keek naar bewoners die speelden op stoepen, in huizen en voortuinen.

Een Engel in Nieuw-West ging over geluk. Met DROOM gaat de stichting in op dromen, zowel dagdromen als nachtelijke dromen. Ook de dromen waar je soms van wakker schrikt.

Het bestuur van Stichting Urban Gorillas bestaat sinds 2014 uit Judith Schoneveld (voorzitter), Ruben Timmerman (penningmeester), Holger Nickisch (secretaris) en Iris Dik.

DROOM op Facebook

Like onze pagina en blijf ook via Facebook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

 

DROOM wordt mede mogelijk gemaakt door: